torstai 29. marraskuuta 2012

Unettomia öitä

Kyllä viime yönä ottelu Sami vs Äiti päätty 10-0. Se on uskomatonta kuinka yhen illan työkeikka saa pienen perheen rytmin ihan sekasin. Sami on pruukannu nukkua tavallaan omassa sängyssä jo kuukauen verran, ku ollaan otettu pinnasängystä yks sivuseinä irti ja liitetty se meän sänkyyn. No sen minun työkeikan jälkkeen pikkumiehelle ei ennää passaa nukkua omassa sängyssä. Se kyllä nukahtaa hyvin normaaliin nukkuma-aikaan, mutta sitten melkein tasan 24:00 se alkaa se parkuminen. Tissillä sen saa taas hiljaseks, mutta sitte puolen tunnin päästä se alkaa pyöriin ja  ku vimmattu ja alkaa kuulummaan sellanen ähiseminen "ähä, ähä, ähä". Kun sille puoli pakolla tunkee tutin suuhun, ja pitää sitä tuttia paikallaa, samalla kun pitää sitä kädestä kiinni, nii se taas nukahtaa.

Sitten mie koitan tosi hiljaa ja varovasti  taas livahtaa Vimalin viereen, ja heti ku on päässy taas unen päästä kiinni alkaa siellä pieni kimppu pyörimään ja sieltä kuuluun "àhä, ähä, ähä".  Ei ole mitään ärsyttävämpää puol neljän maissa yöllä ku tuo ähä ähä.  Ja tämä toistuu siis x kertaa yön aikana. Ja sitten ko mie otan sen sylliin tai laitan minun viereen, niin saman tien Sami simahtaa ku sauna lyhty. Neljän maissa yöllä ku oli tarpeeks taisteltu, nii mie päätin antaa periksi, tästä lähin Sami pääsee takasin meän viekkuun nukkuun. Vaikka eihän tuota pikkusta voi syyttää. Tykkäänhän mieki nukkua mielummin Vimalin vieressä, ku yksin, ja Samihan on vielä vasta niin pieni, nii kait seki sit häätyy ottaa viereen.

Mie aloin yöllä sitte "hunteerammaan" että millonkahan mie taas saan nukkua koko yön ilman häiriöitä. Viimekerrasta on jo kohta 6kk, jos ei kauemminki. Eka oli maha tiellä, ettei pystyny kääntyy, ja nyt Samilla on aina näläkä. Ja sitte ku Sami oppii nukkuun yöt läpi, ja jossain vaiheessa oppii kävleen, niin se sit kömpii aina taas meän sänkyyn yöllä. Ja parhaassa tappauksessa kastellee vielä sen sängyn. Jossain vaiheessa tullee sit sisko tai veli, ja sama rumba alkaapi alusta, plus vielä Sami joka on jo iso poika, ja ryömii meän välliin. Ehkä sitte menneepi vielä jonku aikaa, ja sitte tullee vielä yks sisko tai veli, ja sitte taas alotamma alusta, plus se Samin pienenpi veli/sisko. Siinä vaiheessa Sami on sitte jo lähestymässä murrosikkää, ja se alkaa ramppaamaan kartsalla. No eihän siinä saa nukuttua, enneku se "kläppi" tullee kottiin, ja jos se on yhtään äittiinsä tai issäänsä tullu, niin se ei tuu ennen kuutta aamulla. Ja sama toistuu sitte niitten sisar/veljesten kanssa. No sitte ku ne on jo yli parikymppisiä, eikä asu ennää kotona, niin voi vähän huilata. Ja sitten huomaaki itte olevansa jo niin vanha, että ei unen lahjat ennää riitä nukkumman ku neljään asti yöllä... Että syvällä huokauksen äänellä, nauttikkaa te, jotka vielä voitte nukkua rauhassa öisin.

Viikon päästä ollaan lähössä Suomeen, niin Sami jo vähän fiilistelee pitämällä Lapland pukua päällä:)


Sain Samista hymmilevän kuvan varmaan tokkaa kertaa sen elämässä

Saatiin yheltä intialais pariskunnalta tuo lappi puku lahjaksi...

..Eikä ne ees tienny, että met oomma Lapista...

...Että aika hyvä yhteen sattuma
Ja tässä vielä kuva niistä meiän uusista verhoista, joulutähestä ja kuusesta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti