tiistai 11. kesäkuuta 2013

Hampaita ja muuta mukavaa

Sami on ollu aika mahottomana viime päivät, varsinki viimiset illat. Ja suuhun kurkkaamalla hoskattiin sitten syyki. Laskettiin, että se on vissiin kuutta hammasta tekemässä yhtäaikaa. Kaikki ylhäällä. Etuhampaat on jo näkösällä, nytte ootellaan sivuhampaita. Helpottuupahan tuo syönti sitte vähän :)

Mie tuossa taas eilen mietin, että multa lähtis "Sveitsiläinen Vauvanhoitokortti" hyllylle, jos sellanen olis. Talvesta nyt puhumattakaan, mutta kesällä kyllä huomaa kans eroja näitten Sveitsiläisten kanssa-äitien toimintatavoissa:
Ku aurinko tullee essiin, ja on kuumaa, niin silloin eka laitettaan vauvoille tarkoitettua +50UV aurinkorasvaa koko kroppaan vähintään 30min aiemmin ennekui mennään ulos, että se vaan ehtii vaikuttaan.  Sitte vuorattaan vauva sellasella hengittämättömällä uimapukukankaasta olevalla paialla (+50UV), ylleensä pojille tumman sininen, ja tytöille vaalenpunanen, jossa on pitkät hiat ja poolo kaulus, että varmasti saahaan koko yläkroppa peitetyksi. Ja housuiksi laitettaan samanmoinen alaosa, pitkälahkeinen tottakai. Jalkhaan laitettaan sukat, jokka veettään mahollisimman korkealle, muutehan nilikat vois sieltä pilkistää ulos. Ja sen jälkeen kenghät jalkhaan, +50UV, tottakai. Jäljelle jäävät näkyvät osat, eli sormenpäät, nenä ja suu vuorathaan sentin paksuisella kerroksella vauva-aurinkorasvalla,+50UV tottakai.  Jonka jälkkhiin koko kommeus kruunathaan  hatulla, (+50UV kangasta) jossa on lippa eessä ja kangasta takana, niin että melkein koko päsrtä ja niska peittyy. Sitten istutetaan se vauva vaunuun, jonka koppa ja istuinosa on tehty, niinpä niin +50UV kankaasta. Sen jälkkiin suunattaan puistoon. Kun vihhoin viimein ollaan puistossa ja vauva huutaa naama punasena,  ku se hikkoilee sen kumi asussa, niin sitten pysytellään visusti varjossa, ettei vaan se paha aurinko pääse tekkeen tuhojaan. Ja iltapäivä aurinkohan on niin tappava, että silloin on pakko mennä takaisin kottiin.

Mie ja Sami kun lähdetään puistoon nii on ylleensä iltapäivä: Mie en muista aurinkorasvaa, ja jos, niin se laitettaan siinä vaiheessa ku mie hoksaan, että täällähän paistoki aurinko. Ja se on yleensä +15UV, sitä sammaa mitä mieki käytän. Samilla on hiaton rinkka paita päällä, ja minun tekemät pussi-polvihousut jalassa. Kummatkaan siis ei ole +50UV. Ja joo, sillä näkkyy ihoa!! Sami on paljain jaloin, sillä on mummin ja papan Malesiasta tuotu ihan normaali pikku poikien lippalakki päässä, jonka läppä vähän suojaa auringon häikäsyltä ja pistokselta. Ja ku me päästään puistoon, niin met kaivettaan kävelykärry esille, ja sillä saa kävellä myös auringonpaisteisissa kohdissa. Ja ku sille tullee kuuma, niin sitte otetaan housut poies, ja sitten näytettään niitäki osia auringolle, jonne ei muuten aurinko paista. Ja se aurinkorasva taas unohtu, ja lakki on lentäny kauan sitte poies päästä. Ohan meillä tietty etuki noihin sveitsiläisiin saman ikässin, onhan Sami hieman "rukettunneempi" ku ne. Ja nyt ku ollaan oltu auringossa, nii sen käet on kohta ihan mustat. Vimal yrittää, että minun pitäs olla sen kanssa varjossa, ku kohta ollaan menossa Intiaan, ja kaikki sukulaiset oottaa ihan valkosta vauvvaa, ja mie grillaan tällä Samia minkä ehin auringossa. (Intiassahan on mitä valkosempi sen parempi.)

Pitäs vissiin ostaa Samille sen eka  leikki-auto, ku raukka päristellee tuossa minun jaloissa puupalikoilla menneen...
Puistossa..

Ompa raskas pallo kyyissä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti